Povratak
Promocija spota pobjedničke pjesme Cvjetića glazbe 2023.

Promocija spota pobjedničke pjesme Cvjetića glazbe 2023.

-Vjerujem da ćemo kroz ovaj spot isprezentirati na razini Hrvatske ovako veliku stvar koju imamo u našem malom gradu Pleternici što je zaista na ponos svima nama koji sudjelujemo u pripremi cijelog festivala.- izjavila je Šarić.

Cvjetići glazbe, jedini dječji tamburaški festival, odavno je prerastao u vrsnu i prepoznatljivu glazbenu manifestaciju na kojoj bogatstvo dječjeg stvaralaštva dolazi do punog izražaja.

Grad Pleternica je stoga prošle godine odlučio podići ljestvicu u darivanju pobjednika pa je tako glavna nagrada bila snimanje vlastitog spota za pobjedničku pjesmu koju je osvojila Lana Bobek.

-Od malena volim glazbu i pjevanje i više puta sam sudjelovala na ovom festivalu. Nadam se da će Cvjetići glazbe biti prilika i drugoj djeci koja vola glazbu i pjevanje da pokažu svoje pjevačke talente te da će iznjedriti još mnogo mladih pjevača i pjevačica.-rekla je Lana Bobek.

Spot za Laninu pjesmu ‘Dok postojim’ snimljen je prošle jeseni, a danas je premijerno prikazan u IC Muzeju bećarca u sklopu vikenda za baštinu.

Spot za pjesmu  snimljen je na Ranču Čondić te Trgu bećarca. U spotu sudjeluje i tamburaški ansambl Glazbene škole Požega koji je prošle godine po prvi puta pratio izvođače u njihovim nastupima.

Još jedna novost prošlogodišnjeg festivala je bila ta da su sve pjesme napisane aranžmanski s pripadajućim notnim zapisom kako bi pjesme živjele i nakon festivala, a snimanjem ovog spota, Grad Pleternica je uvelike pridonio tome da ova pjesma ne padne u zaborav.

Zaista mi je drago i ponosna sam što smo otišli korak dalje i glazbenim spotom kao nagradom podigli stepenicu više. Želimo da se i drugi mladi uključe, pogotovo u ovom vremenu kada se svi moramo brinuti da baština živi i da živi tamburaška glazba, jer pored svih ovih izazova koji nas okružuju to nije jednostavno. U svemu tome nam pomaže i ovaj Muzej bećarca koji štiti nematerijalno kulturno dobro i sam bećarac te vjerujem da ćemo u sinergiji njega i društva Cvjetići glazbe te naših pobjednika uspjeti dići festival na još veću razinu.- izjavila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

-Od malena volim glazbu i pjevanje i više puta sam sudjelovala na ovom festivalu. Nadam se da će Cvjetići glazbe biti prilika i drugoj djeci koja vola glazbu i pjevanje da pokažu svoje pjevačke talente te da će iznjedriti još mnogo mladih pjevača i pjevačica.-rekla je Lana Bobek.

Najavljujemo i ovogodišnje Cvjetiće glazbe koji će se održati 8. i 9. lipnja 2024. na Trgu bećarca te stoga pozivamo svu zainteresiranu djecu na audiciju koja će se održati 18. veljače 2024. u 18 sati u IC Terra Panonica.

A sve kreativne tekstopisce pozivamo da se prijave na natječaj za tekstove ili tekstove s glazbom (notni zapis) za autorsku večer Cvjetića glazbe, 9.lipnja 2024. Na natječaju će biti odabrano 15 pjesama, a svima odabranima biti će isplaćen honorar.

-Ove godine imamo i neke promjene. Prva večer će biti interpretacijsko-retrospektivna večer. Pod interpretacijsko se podrazumijeva da će se moći pjevati, kao i do sada, tamburaške pjesme, a retrospektivno znači da će se moći izvoditi pjesme sa Cvjetića glazbe.  Od prošle godine, sve pjesme pišemo s notnim zapisom pa ćemo stoga težiti da ta večer bude više retrospektivna kako pjesme ne bi pale u zaborav.- zaključio je Valentin Petranović, predsjednik glazbenog društva Cvjetići glazbe.

Sve informacije o natječaju i audiciji te potrebni obrasci nalaze se u prilogu.